مقاله, وبلاگ کالین

فواید روغن حیوانی را بدانیم!

فواید روغن حیوانی

به نظر شما اگر مادربزرگ یا مادرتان روغن حیوانی در آشپزی استفاده نمی‌کرد، برنج‌ها و خورشت‌های او به همان اندازه خوش‌عطر و بو بود؟ روغن حیوانی و روغن کرمانشاهی یکی از روغن‌های پرطرفدار در میان آشپزهای حرفه‌ای است. در انگلیسی به روغن حیوانی “ghee” می‌گویند که این کلمه، یک کلمه سانسکریت است و نشان می‌دهد که این محصول در کشور هند هم استفاده می‌شده و هنوز هم جزو روغن‌های پرکاربرد در آشپزی هندی است. روغن حیوانی در واقع نوعی کره شفاف شده است که از شیر استخراج می‌شود. از آنجایی که آب و مواد جامد شیر در حین آماده سازی حذف می شوند، غلظت آن در چربی‌ها بیشتر از هر نوع کره دیگری است. اگر دوست دارید که با خواص و فواید روغن حیوانی بیشتر آشنا شوید، با ما تا انتهای این مقاله از کالین همراه باشید.

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی، یکی از مهمترین و پرکاربردترین ترکیباتی است که از گذشته در سفره غذایی انسان استفاده می‌شود. این نوع روغن‌ از منابع حیوانی به دست می‌آیند و در طول تاریخ، به عنوان یکی از منابع اصلی چربی و انرژی مصرفی برای انسان شناخته شده‌اند.

روغن حیوانی به طور عمده از چربی شیر دام‌های مختلف تهیه می‌شود. به عنوان مثال، روغن حیوانی گوسفندی از شیر گوسفند، روغن حیوانی گاوی از شیر گاو و غیره به دست می‌آید. فرآیند تهیه این روغن‌ها عموماً شامل جداسازی چربی از شیر، پالایش و تصفیه آن برای حذف اجزای غیرمطلوب و در نهایت تولید روغن حیوانی می‌شود.

تاریخچه استفاده از روغن حیوانی به دوران باستان باز می‌گردد، زمانی که انسان‌ها از چربی حیواناتی مانند چربی گوسفندان و گاوها برای مصارف مختلفی از جمله پخت و پز و روشنایی استفاده می‌کردند. با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، روش‌های تولید و استخراج روغن حیوانی نیز بهبود یافته و به شکل‌های مختلفی مانند روغن‌های خالص و روغن‌های منعقد شده در دسترس قرار گرفته‌اند.

امروزه، روغن حیوانی در آشپزی و شیرینی‌پزی رواج دارد و یکی از طعم‌دهنده‌های غذا محسوب می‌شود. البته فقط طعم روغن حیوانی نیست که باعث شده این مادّه طرفدار پیدا کند. خواص این محصول بی‌نظیر است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

همچنین برای دیدن خواص کره حیوانی روی آن کلیک کنید.

خواص و فواید روغن حیوانی

فواید و مضرات روغن حیوانی

روغن زیتون حاوی اسید لینولئیک مزدوج (CLA) است؛ CLA یک چربی غیراشباع چندگانه محسوب می‌شود که به کاهش چربی کمک می کند. برای هر کسی که حساسیت یا حساسیت به اجزای لبنی دارد، روغن حیوانی انتخاب بهتری نسبت به هر نوع کره است. در ادامه به بررسی فواید و مضرات روغن زرد حیوانی می‌پردازیم.

فواید مصرف روغن حیوانی

مهم‌ترین فواید روغن حیوانی کالین عبارتند از:

۱.       کاهش التهاب روده

روغن حیوانی منبع عالی اسید بوتیریک است. این اسید چرب با زنجیره کوتاه به کاهش سطح التهاب روده کمک می‌کند. همچنین این روغن با تولید سلول‌های T در بدن، سلامت گوارش را بهبود می بخشد. سلول‌های T یا لنفوسیت T با بیماری‌های مختلف در بدن مبارزه می‌کنند.

۲.      از بین بردن یبوست

یکی از فواید روغن حیوانی، از بین بردن یبوست است. مخلوط کردن یک یا دو قاشق چای‌خوری روغن حیوانی در یک فنجان شیر داغ و خوردن آن قبل از خواب به درمان یبوست کمک می‌کند.

۳.      کمک به سلامت پوست

روغن حیوانی فواید سلامتی متعددی برای پوست دارد. این روغن سرشار از ویتامین A و E و اسیدهای چرب ضروری است که به‌عنوان عامل تغذیه‌کننده پوست عمل می‌کنند و پوستی نرم و لطیف برای شما به ارمغان می‌آورند. روغن زیتون برای انواع پوست مناسب است و همچنین باعث آبرسانی به سلول‌های پوست می‌شود.

۴.      کمک به زیبایی مو

روغن حیوانی سرشار از ویتامین E، ویتامین A و آنتی اکسیدان است. استفاده از آن روی موهای شما می‌تواند رطوبت را در پوست سر شما نگه دارد. همچنین به پوست سر کمک می‌کند تا تحریک‌پذیری کمتری داشته باشد. این امر باعث کاهش پوسته پوسته شدن سر و کاهش میزان چربی پوست سر می‌شود و موهایی شاداب‌تر را ایجاد می‌کند.

۵.      تقویت استخوان‌ها با روغن حیوانی

ویتامین K موجود در روغن حیوانی به جذب کلسیم کمک می‌کند و جذب کلسیم، به حفظ سلامت استخوان‌ها و همچنین پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک می‌کند. مصرف روغن حیوانی از تصلب شرایین (آترواسکلروز) نیز جلوگیری می‌کند.

همچنین بخوانید: خواص کره حیوانی برای کودکان

۶.      فواید روغن حیوانی برای کاهش وزن

اسید لینولئیک موجود در روغن حیوانی به مبارزه با چاقی کمک می کند. همچنین سرشار از اسیدهای آمینه ضروری، اسید چرب امگا ۳ دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و امگا ۶ (CLA) است. این چربی‌های سالم، توده بدون چربی بدن را افزایش می‌دهند و چربی اضافی را از بین می‌برند. روغن حیوانی با سوزاندن سلول‌های چربی انرژی اضافی بدن را تامین می‌کند.

۷.      درمان کم خونی

روغن حیوانی سرشار از آهن است که می‌تواند به درمان کم خونی کمک کند.

برای خرید روغن حیوانی با بهترین قیمت و کیفیت روی آن کلیک کنید.

خواص روغن حیوانی

مضرات روغن حیوانی

همان طور که دیدیم، فواید روغن حیوانی گوسفندی و گاوی برای بدن زیاد است. اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند سطح کلسترول بد (LDL) را افزایش دهد. روغن حیوانی سرشار از چربی‌های اشباع شده است و مصرف بیش از حد آن می‌تواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) را در خون افزایش دهد. افزایش سطح کلسترول LDL می‌تواند منجر به تصلب شرایین، سکته قلبی و مغزی شود.

همچنین مصرف زیاد روغن حیوانی باعث افزایش وزن و چاقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: مضرات فست فود

سوالات متداول در مورد فواید روغن حیوانی

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی، که به نام روغن زرد نیز شناخته می‌شود، از شیر گاو یا گوسفند تهیه می‌شود. این روغن به طور سنتی در آشپزی ایرانی و هندی استفاده می‌شود.

فواید روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی سرشار از ویتامین‌های A ، D، E و K است که برای سلامتی ضروری هستند. این روغن همچنین حاوی اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه و متوسط ​​است که به طور مستقیم توسط کبد جذب می‌شوند و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می‌شوند. مصرف روغن حیوانی در حد اعتدال می‌تواند به سلامت قلب، سیستم ایمنی، گوارش، پوست و مو کمک کند.

مضرات روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی سرشار از چربی‌های اشباع شده است که مصرف بیش از حد آن می‌تواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) را در خون افزایش دهد. افزایش سطح کلسترول LDL می‌تواند منجر به تصلب شرایین، سکته قلبی و مغزی شود. همچنین مصرف زیاد روغن حیوانی می‌تواند منجر به افزایش وزن و چاقی، مشکلات گوارشی، مشکلات کبدی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.

آیا مصرف روغن حیوانی برای کودکان مفید است؟

مصرف روغن حیوانی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه نمی‌شود. کودکان بالای ۲ سال می‌توانند در حد اعتدال از روغن حیوانی استفاده کنند.

آیا روغن حیوانی برای افراد مسن مفید است؟

افراد مسن باید در مصرف روغن حیوانی احتیاط کنند. مصرف زیاد روغن حیوانی می‌تواند منجر به افزایش وزن و چاقی، مشکلات گوارشی، مشکلات کبدی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در افراد مسن شود.

3.2 11 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها