سلامتی, مقاله, وبلاگ کالین

مصرف لبنیات در دوران بارداری

خوردن لبنیات در دوران بارداری

دوران بارداری، دورانی حساس و مهم است. در این دوران، بایدها و نبایدهایی در خوردن مواد غذایی وجود دارد که تضمین‌کننده سلامت مادر و کودک است. غذاهای مضر در دوران بارداری باید تا حد امکان کنار گذاشته شوند و در عوض مواد غذایی سالم جایگزین آن‌ها شوند. لبنیات یا محصولات لبنی در دوران بارداری منبعی مفید از تغذیه هستند. این محصولات عموماً شامل شیر، پنیر، ماست، دوغ و محصولات لبنی دیگر است. در طول بارداری، تغذیه سالم و متنوع با مقادیر مناسب از تمام گروه‌های غذایی بسیار مهم است و لبنیات نیز به عنوان یکی از گروه‌های غذایی مهم شناخته شده‌اند. اما بسیاری از افراد تصور می‌کنند که لبنیات در دوران بارداری ممنوع است. آیا نخوردن لبنیات در بارداری تفکری صحیح است؟ مصرف شیر و لبنیات در دوران بارداری چگونه است؟ در این مقاله به بررسی مصرف لبنیات در بارداریمی‌پردازیم و با فواید محصولات لبنی برای زنان باردار آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

چرا لبنیات برای زنان باردار مفید است؟

مصرف لبنیات برای زنان باردار بسیار مهم و ضروری است زیرا به رشد جنین کمک می‌کند. لبنیات سرشار از انواع مواد مغذی است و به همین دلیل توصیه می‌شود که زنان باردار روزانه به مقدار کافی شیر و سایر لبنیات، به خصوص پنیر، مصرف کنند تا مواد مغذی مورد نیاز خود و رشد جنین را تامین کنند. پزشکان توصیه می کنند که خانم‌های باردار باید روزانه ۳ فنجان شیر یا لبنیات مختلف مصرف کند. شیر و سایر محصولات لبنی سرشار از کلسیم، ویتامین D و پروتئین هستند. البته فراموش نکنید که مصرف لبنیات پاستوریزه نشده در این دوران هرگز توصیه نمی‌شود. بنابراین زنان باردار باید مطمئن شوند که فقط شیر پاستوریزه و لبنیات پاستوریزه مصرف کنند.

مصرف لبنیات در دوران بارداری

مصرف پنیر در دوره‌ی بارداری مضر نیست؟ نخوردن لبنیات در بارداری توصیه‌ای صحیح است؟ مصرف شیر در دوران بارداری چه مزایایی دارد؟ چرا مصرف لبنیات در دوران بارداری اهمیت دارد؟ این‌ها بخشی از سوال‌هایی است که برای مادران در طول دوران بارداری به وجود می‌آید. در ادامه به بررسی مواد مغذی موجود در محصولات لبنی می‌پردازیم که در نتیجه وجود آن‌ها، محصولات لبنی برای مادران به مواد مغذی مهم تبدیل شده است.

۱.      کلسیم

شیر و محصولات لبنی مقدار زیادی کلسیم دارند و این کلسیم را در اختیار زنان باردار قرار می‌دهد. اگر مادران به اندازه کافی غذای سرشار از کلسیم مصرف نکنند، جنین کلسیم مورد نیاز برای رشد خود را از کلسیم استخوان‌های مادر می‌گیرد و به همین دلیل استخوان‌های مادر کلسیم خود را از دست خواهند داد مادران زیر ۱۹ سال به ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم در روز و مادران بالای ۱۹ سال به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند. محتوای کلسیم ۱ فنجان شیر کم چرب حدود ۳۰۵ میلی گرم است، بنابراین مادران باید ۳-۴ فنجان شیر در روز مصرف کنند. به غیر از شیر، سایر محصولات لبنی مانند انواع پنیر طبیعی سرشار از کلسیم هستند.

۲.      ویتامین دی

لبنیات منبع خوبی از ویتامین D است و به همین دلیل است که مادران باید روزانه ۳ تا ۴ فنجان شیر یا مقدار مناسبی لبنیات مصرف کنند. در یک فنجان شیر کم چرب ۱۱۷ واحد ویتامین D وجود دارد. یک زن باردار به حدود ۶۰۰ واحد ویتامین در روز نیاز دارد، بنابراین با مصرف ۳-۴ فنجان شیر در روز، می‌تواند حداکثر مقدار ویتامین D مورد نیاز بدن خود را دریافت کند. کمبود ویتامین D ممکن است باعث کاهش وزن نوزادان و راشیتیسم در آن‌ها شود. ویتامین D برای جذب کلسیم در بدن مفید و ضروری است.

۳.      پروتئین

لبنیات یکی از بهترین منابع پروتئینی است که زنان باردار به مقدار زیادی از آن نیاز دارند. پروتئین‌ها به تشکیل جنین در رحم، تامین خون، تشکیل بافت‌های جنین کمک می‌کنند. کمبود پروتئین در مادران روی نوزادان تاثیر بسزایی می‌گذارد. با مصرف ۳-۴ فنجان شیر در روز، مادران باردار حدود یک سوم پروتئین مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

۴.      زینک (روی)

روی برای مادران آینده و رشد جنین بسیار مهم است. شیر و پنیر منابع بسیار خوب روی هستند.

۴ ماده لبنی مهم برای دوران بارداری

زنان باردار در دوران بارداری باید از محصولات لبنی زیر استفاده کنند.

۱.      ماست

ماست به اندازه شیر حاوی کلسیم است. این ماده لبنی منبع پروتئین، فولات و ید است. بهترین ماست برای زنان باردار ماست‌های حاوی پروبیوتیک است که می‌توانند سلامت روده را بهبود بخشند، سلامت سیستم ایمنی بدن را افزایش دهند و از یبوست جلوگیری کنند.

ماست ساده و شیر کامل تهیه شده از شیر گاو حاوی بیشترین مواد مغذی است و به همین دلیل این دو گزینه برای بارداری عالی هستند.

به خاطر داشته باشید که همه ماست‌ها یکسان تولید نمی‌شوند. بهتر است به جای ماست‌های طعم‌دار و شیرین از انواع ساده آن استفاده کنید. به این ترتیب، مقدار زیادی شکر به بدن نمی‌رسد و ماستی سالم و مفید میل خواهید کرد. اگر ماست شیرین دوست دارید، یک قاشق مرباخوری توت فرنگی، یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی یا یک قطره عسل به آن اضافه کنید!

۲.      شیر پر چرب

احتمالاً می‌دانید که شیر منبع عالی کلسیم است. اما بسیاری اطلاع نداشته باشند که شیر منبع عالی ویتامین A، ویتامین B12، پروتئین و ید است. بعضی از شیرهای حیوانی حتی با ویتامین D غنی شده اند. شیرهای گیاهی مانند شیر بادام و جو دوسر ممکن است با کلسیم و ویتامین D غنی شده باشند، اما منابع خوبی از پروتئین، چربی و ید نیستند، در میان سایر ویتامین‌های B، شیر گاو غنی است.

اگر برایتان سوال است که مصرف پیتزا در دوران بارداری خطرناک است یا نه کافی است روی خوردن پیتزا در بارداری کلیک کنید.

مصرف شیر در دوران بارداری

اگر شیر دوست ندارید، راه های زیادی برای گنجاندن شیر در رژیم غذایی‌تان وجود دارد. می‌توانید شیر را با میوه‌ها و سبزیجات مخلوط کنید تا یک اسموتی سالم درست کنید. همچنین می‌توانید مخلوط را در قالب‌های بستنی بریزید و آن را فریز کنید تا بستنی یخی خوشمزه با شیر درست کنید.

۳.      انواع پنیرهای سخت و نرم

پنیر یکی از مغذی‌ترین محصولات لبنی است. اگر به گزینه‌های شیر و ماست علاقه ندارید، پنیر برای شما گزینه بسیار خوبی است. از آنجایی که پنیر از شیر تهیه می‌شود، حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری است. پنیر منبع خوبی از کلسیم، ویتامین A، فسفر و پروتئین است که به رشد کودک شما کمک می کند.

ممکن است این باور نادرست را شنیده باشید که در دوران بارداری باید از مصرف پنیرهای نرم خودداری کنید. این تفکر کاملاً اشتباه است. پنیرهای پاستوریزه در این دوران کاملاً بی‌خطر هستند و می‌توانید از فواید آن‌ها لذت ببرید.

بنر پنیر طبیعی کالین

روش های زیادی برای مصرف پنیر در دوران بارداری وجود دارد، از جمله خوردن پنیر به تنهایی، استفاده از آن داخل ساندویچ، روی سالاد، یا مخلوط در غذاهای مختلف.

برای خرید پنیر کالین به صورت آنلاین به قسمت محصولات سایت کالین مراجعه کنید (ویژه تهران). همچنین می‌توانید برای خرید حضوری به فروشگاه‌‌ها و نمایندگی‌های کالین مراجعه کنید.

۴.      کفیر

کفیر یک نوشیدنی تهیه شده از ماست تخمیر شده است و قوام آن بین شیر و ماست است. کفیر یک محصول لبنی عالی برای دوران بارداری است زیرا سرشار از پروتئین، پروبیوتیک، کلسیم، پتاسیم، ویتامین A و غیره است. برای بعضی از زنان باردار، کفیر از نظر تغذیه‌ای انتخاب بهتری نسبت به ماست است. از آنجایی که کفیر پروبیوتیک‌های بیشتری دارد، می‌تواند گزینه بهتری برای زنان باردار باشد.

خوردن لبنیات در بارداری و جنسیت جنین چه ارتباطی با هم دارند؟

یکی از سؤالاتی که معمولاً در دوران بارداری پرسیده می‌شود، ارتباط بین مصرف لبنیات و جنسیت کودک است. بسیاری از مادران در هفته‌هایی از بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و متابولیک بدن میل به خوردن بعضی از مواد غذایی پیدا می‌کنند. به دلیل این تغییرات است که بسیاری تصور می‌کنند میل به غذاها می‌تواند نشان‌دهنده جنسیت جنین باشد. اما واقعیت این است که هیچ مطالعه علمی و هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ویار کردن یا خوردن لبنیات و جنسیت جنین با هم ارتباط دارند. این تفکر هیچ مبنای علمی ندارد.

بیشتر بخوانید: مصرف پنیر در دوران بارداری

لبنیات و تاثیر آن بر جنسیت جنین

خوردن لبنیات در سه ماهه اول بارداری

مصرف لبنیات پاستوریزه در هیچ کدام از دوره‌های بارداری مانعی ندارد اما برای اطمینان خاطر می‌توانید با پزشکتان مشورت کنید.

همچنین بخوانید: مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری

سوالات متداول در مورد خوردن لبنیات در دوران بارداری

تاثیر لبنیات در بارداری چیست؟

متخصصان زنان و زایمان و پزشکان عمومی معمولاً مصرف شیر، پنیر، ماست و دیگر محصولات لبنی را در دوران بارداری، به عنوان یک ماده مغذی غنی از پروتئین‌های ارزشمند و کلسیم برای رشد استخوان، توصیه می کنند.

آیا مصرف لبنیات می‌تواند باعث بروز مشکلات باروری شود؟

بعضی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف بالا و بیش از حد محصولات لبنی، مانند پنیر و شیر، می‌تواند بر قدرت باروری مردان تاثیر بگذارد.

در دوران بارداری چه مقدار لبنیات می‌توان مصرف کرد؟

به گفته متخصصان تغذیه و بارداری، زنان باردار می‌توانند سه واحد لبنیات در روز مصرف کنند.

4.2 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها