سلامتی, مقاله, وبلاگ کالین

کفیر چیست؟

کفیر چیست؟

از خوردن ماست خسته شده‌اید؟ توصیه می‌کنیم که این بار کفیر را امتحان کنید! کفیر یک نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک‌های مفید برای روده است؛ یک نوشیدنی خنک و دلچسب برای روزهای گرم تابستان. دوست دارید که بدانید کفیر چیست؟ می‌خواهید با تاریخچه این نوشیدنی و مزایای کفیر آشنا شوید؟ پس این مطلب را از دست ندهید!

آشنایی با کفیر

برای پاسخگویی به این سوال که کفیر چیست باید بگوییم کفیر نوعی فرآورده لبنی تخمیر شده است که می‌تواند از هر نوع شیر حیوانی مانند شیر بز، گاو، گوسفند و شیر حیوانی مانند شیرنارگیل، برنج و سویا درست شود. کفیر به طور سنتی با افزودن باکتری به شیر و کشت مخمر تهیه می‌شود. کفیر که به دو شکل دوغ و ماست وجود دارد و طعم آن ترش و تند است. اما ماست کفیر چیست؟ این ماست نیز بافت نسبتاً رقیقی دارد و از تخمیر تهیه می‌شود.

برای خرید انواع محصولات لبنی و خرید پنیر، به قسمت لبنیات فروشگاه کالین سر بزنید.

شاید شما هم مانند بسیاری دیگر از افراد نام کفیر را برای اولین بار در سال‌های اخیر شنیده باشید، اما این مادّه لبنی جدید نیست و هزاران سال است که قدمت دارد. کفیر هزاران سال پیش در کوه‌های قفقاز در روسیه به وجود آمد و در کشورهای اروپای شرقی سابقه طولانی دارد. کلمه کفیر از یک کلمه ترکی به معنای “احساس خوب” گرفته شده است. دانه‌های کفیر نیز در فرهنگ مسلمانان سابقه داشته و هدیه‌ای از جانب خداوند به شمار می رفته است.

در چند سال اخیر کفیر به‌شدت محبوب شده است زیرا محققان در مورد خواص کفیر و مزایای سلامتی آن تاکید کرده‌اند. کفیر سرشار از پروبیوتیک است.

پروبیوتیک‌ها باکتری‌هایی هستند که به باکتری‌های موجود در روده اضافه می‌شوند. کفیر با ویتامین‌ها و مواد معدنی غنی شده است و همین امر میزان سلامت آن را افزایش می دهد.

و یک خبر خوب برای کسانی که با مشکل عدم تحمل لاکتوز مواجهند: یک مطالعه نشان داده است که کفیر نحوه تحمل و هضم لاکتوز را در افراد مبتلا به مشکلات لاکتوز بهبود می‌بخشد. در واقع، از آن جایی که کفیر تخمیر شده است، در حدود ۹۹ درصد بدون لاکتوز است.

ظرف کفیر

کفیر از چه موادی تشکیل شده است؟ نگاهی به حقایق تغذیه‌ای کفیر

اکنون که متوجه شدیم کفیر چیست، بیایید ببینیم که این ماده لبنی از چه موادی تشکیل شده است؟ مواد مغذی موجود در کفیر می‌تواند بر اساس شیری که در تولید آن استفاده می‌شود و همچنین بر اساس طعم‌دهنده آن تغییر کند. طبق توصیه متخصصان، کفیر بدون چربی یا کم چرب بهترین گزینه برای تقویت سلامت بدن شماست.

در اینجا اطلاعات تغذیه ای برای ۱ فنجان کفیر شیر گاو کم چرب بدون شکر اضافه را مشاهده می‌کنید:

  • انرژی: ۱۱۰ کالری
  • پروتئین: ۱۱ گرم
  • چربی: ۲ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۲ گرم
  • شکر: ۱۲ گرم
  • کلسیم: ۳۹۰ میلی گرم
  • ویتامین A: ۹۰میکروگرم

خواص کفیر برای سلامت بدن

کفیر مزایای زیادی برای سلامتی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفظ سلامت روده: مواد غذایی تخمیر شده مانند کفیر سرشار از پروبیوتیک هستند که باکتری‌های مفید برای هضم و ایمنی بدن هستند.
  • خواص ضد باکتریایی : کفیر سرشار از باکتری‌های مفیدی است که از بدن در برابر گونه‌های خاصی از باکتری‌های مضر حفاظت می‌کند.
  • کمک به حفظ سلامت استخوان‌ها: کفیر سرشار از کلسیم است. این ماده معدنی باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود و از بروز پوکی استخوان و شکستگی جلوگیری می‌کند.
  • کاهش کلسترول خون: مطالعاتی که روی حیوانان انجام شده، نشان داده است که کفیر می‌تواند باعث کاهش کلسترول بالا شود، اما مطالعات مربوط به انسان این یافته‌ها را هنوز تأیید نکرده‌اند، بنابراین قبل از تأیید این مزیت احتمالی کفیر، تحقیقات بیشتری لازم است تا انجام شود.
  • خواص ضد سرطانی: چندین مطالعه که روی حیوانات انجام شده نشان می‌دهد که کفیر توانایی مهار رشد تومورها را دارد، اما باز هم، تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم آیا همان اثرات در انسان نیز دیده می‌شود یا خیر.
  • التیام زخم‌ها: در یک مطالعه دیگری که روی حیوانات انجام شده، محققین در یافتنه‌اند که وقتی از ژل موضعی ساخته شده از دانه‌های کفیر روی زخم‌های بدن حیوان استفاده کنیم، زخم‌ها سریع‌تر بهبود می‌یابند که این امر نشان‌دهنده مزایای احتمالی کفیر است.
  • کنترل قند خون: مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ انجام شده نشان می‌دهد که شرکت‌کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ که روزانه ۶۰۰ میلی لیتر (حدود ۲.۵ فنجان) کفیر می نوشند، میزان HbA1C کمتری نسبت به شرکت‌کنندگان گروه تحت کنترل دیگر داشتند.
  • کمک به کنترل آلرژی: مطالعه‌ای که روی حیوانات مبتلا به آسم انجام شده نشان می‌دهد که کفیر به کاهش علائم آلرژی و التهاب کمک می کند. با این حال، مطالعات انسانی برای تایید این نظریه مورد نیاز است.

اگر برایتان سوال هست که لبنیات شامل چه محصولاتی هستند روی انواع لبنیات کلیک کنید.

دانه‌های کفیر، دوغ کفیر، ماست کفیر یا کفیر خالی؛ تفاوت چیست؟

دانه‌های کفیر، که برای درست کردن نوع سنتی کفیر مورد نیاز هستند، آن نوع غلاتی نیستند که شما فکر می‌کنید! اگر با شنیدن کلمه دانه‌های کفیر یاد گندم یا جو به می‌افتید، اشتباه می‌کنید. دانه های کفیر، ماده‌ای ژله مانند سفید یا زرد است که شبیه گل کلم یا پنیر دَلَمه است. اندازه آنها بین ۰.۳ تا ۳ سانتی‌متر است و حاوی باکتری، مخمر، پروتئین شیر و قند پیچیده هستند. دانه‌ها با شیر ترکیب می‌شوند و شیر را تخمیر می‌کنند تا کفیر ایجاد شود. کفیر انواع مختلفی دارد: کفیر بدون چربی، کم چرب و پرچرب و همچنین برخی از انواع آن از شیر غیرلبنی تهیه شده‌اند. همچنین انواع طعم‌دار کفیر مانند توت‌فرنگی یا شکلات نیز در بعضی کشورها وجود دارد.

کفیر با استفاده از این دانه‌ها به صورت ماست یا دوغ تهیه می‌شود.

کفیر چگونه به تقویت سلامت روده کمک کند؟

تصور عموم مردم نسبت به باکتری‌ها، منفی است. اما در میان باکتری‌ها هم باکتری مفید وجود دارد. باکتری‌های مفید برای حفظ عملکرد بدن بسیار مهم هستند. بسیاری از باکتری‌های مفید، به طور طبیعی در روده وجود دارند و میکروبیوم بدن را می‌سازند. این باکتری‌ها به بدن کمک می‌کنند تا عملکردهایی مانند هضم غذا و جذب ویتامین‌ها به خوبی انجام شد.

اما همه گونه‌های باکتری خوب نیستند! وضعیت سلامت روده شما می‌تواند به سرعت با ورود باکتری‌های مضر تغییر کند. مصرف پروبیوتیک‌ها با استفاده از مواد غذایی سالم می‌تواند به حفظ تعادل روده کمک کند. تقریباً اکثر پروبیوتیک‌هایی که در غذاهای سرشار از پروبیوتیک پیدا می‌کنید، همان‌هایی هستند که از قبل در بدن وجود دارند.

پروبیوتیک‌ها با بیرون راندن یا به حداقل رساندن اثر باکتری‌های بد و بازگرداندن روده‌ها به وضعیت سالم در صورت خارج شدن از تعادل، به حفظ باکتری‌های روده کمک می کنند.

همچنین بخوانید: انواع پروتئین وی

درست کردن کفیر

عوارض جانبی و مضرات کفیر

در مجموع، به نظر می رسد کفیر یک غذای سالم و دوست‌داشتنی است که در دنیا محبوب شده است. این ماده لبنی به اندازه کافی ایمن و سالم است که بتوان آن را در وعده‌های غذایی روزانه جای داد.

هر چند مواردی در مصرف کفیر وجود دارد که باید در مورد آنها احتیاط کرد. اولین مسئله این است که میزان کالری با توجه به نوع شیر مصرفی می‌تواند متفاوت باشد، بنابراین اگر هدف شما کاهش وزن است، این را در نظر داشته باشید. یک فنجان کفیر تهیه شده با شیر بدون چربی ممکن است کمی بیش از ۱۰۰ کالری داشته باشد، در حالی که کفیر تهیه شده با شیر کامل می‌تواند ۲۰۰ کالری انرژی داشته باشد. کفیر تهیه شده از شیر پرچرب و شیر کامل حاوی مقادیر بیشتری چربی اشباع شده هستند؛ به همین دلیل باید مراقب باشید که بیش از حد از آن استفاده نکنید، به خصوص اگر مراقب کلسترول یا سلامت قلب خود هستید.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افرادی که مبتلا به بیماری‌های خودایمنی هستند یا اخیراً تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، باید قبل از مصرف پروبیوتیک‌ها با پزشک مشورت کنند؛ در این افراد ممکن است پروبیوتیک‌ها خطر عفونت را افزایش دهند.

همچنین بیشتر بخوانید: عسل را با چی بخوریم؟

طرز تهیه کفیر در خانه: ۴ مرحله ساده برای درست کردن کفیر خونگی

شما می‌توانید کفیر را به راحتی در خانه درست کنید. مراحل درست کردن کفیر در خانه عبارتند از:

یک قاشق چایخوری دانه کفیر را با ۱ فنجان شیر در یک ظرف شیشه‌ای مخلوط کنید. نوع شیری که استفاده می‌کنید بستگی به خود شما دارد، اما شیر پرچرب نتیجه بهتری دارد.

سر ظرف را با یک پارچه یا پتو بپیچید تا کامل گرم بماند. را با یک حوله کاغذی، پارچه پنیر یا دستمالی که با یک کش محکم شده است، بپوشانید.

بگذارید لیوان به مدت ۲۴ ساعت در گوشه‌ای بماند. دانه های کفیر شیر را تخمیر می کنند، بنابراین لازم نیست نگران خراب شدن شیر باشید.

بعد از ۲۴ ساعت، شیر ترکیب شده با دانه کفیر غلیظ می‌شود و به قوامی شبیه دوغ می‌رسد. محتویات ظرف را از بگذرانید تا دانه های کفیر از کفیر جدا شوند. کفیر آماده است. می‌توانید آن را به عنوان یک نوشیدنی جذاب میل کنید.

می‌توانید از دانه‌های کفیر دوباره استفاده کنید. آن‌ها را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید تا زمانی که برای تهیه نوشیدنی بعدی خود آماده شوید.

در این مطلب متوجه شدیم که کفیر چیست و چه فوایدی برای بدن دارد. امیدواریم این مطلب به افزایش اطلاعات شما در مورد کفیر کمک کرده باشد.

سوالات متداول در مورد کفیر

آیا کفیر یبوست را برطرف می‌کند؟

اگرچه کفیر عملکرد روده را بهبود می‌بخشد، اما در افرادی که با یبوست مواجهند، می‌تواند مشکل آن‌ها را تشدید کند.

نحوه نگهداری کفیر چگونه است؟

کفیر باید مانند سایر محصولات لبنی در یخچال نگهداری شود.

کفیر اسیدی است یا قلیایی؟

کفیر یک محصول شیر تخمیر شده اسیدی-الکلی با طعم کمی ترش و قوام خامه‌ای است.

انواع پروتئین موجود در کفیر کدامند؟

پروتئین موجود در کفیر، کازئین است که پروتئینی دیر هضم محسوب می‌شود. این دیر هضم بودن به ماهیچه‌های شما کمک می‌کند تا پروتئین را برای مدت طولانی‌تری سنتز کنند و در نتیجه رشد عضلات را تقویت کنند.

3.7 38 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی کاتب

گفتی چهارمدل یادمیدی پس سه تای دش چیشد

سیمین

سلام وقت بخیر از کجا دانه کفیر میشه تهیه کرد؟

فیاض نژاد

لطفا بفرمایید دانه کفیررو ازکجاتهیه کنیم