مقاله, وبلاگ کالین

مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری

بارداری و مصرف پروبیوتیک

به عنوان یک مادر باردار، ممکن است حجم زیادی اطلاعات در مورد چگونگی حفظ یک بارداری سالم به شما ارائه شود. ممکن است از دوستان و اطرافیانتان که بارداری را تجربه کرده‌اند و در مورد انواع غذاهایی که باید یا نباید به مدت ۹ ماه مصرف کنید، نظرهایی دریافت کنید، اما در نهایت خواندن مقالات علمی و مشورت با پزشک است که تعیین می‌کند چه چیزهایی برای شما مناسب است. علاوه بر انجام کارهایی مانند حفظ یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم طبق دستور پزشک و مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی مناسب، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا مصرف پروبیوتیک‌ها مانند پنیر، ماست، لبنیات و سبزیجات در دوران بارداری رژیم غذایی شما بی‌خطر و موثر است یا خیر. ما در این مطلب می‌خواهیم به بررسی دقیق‌تر مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری، نحوه عملکرد آنها، انواع منابعی که می‌توانید از آن‌ها پروبیوتیک‌ها را دریافت کنید، و ایمنی مصرف آن‌ها در دوران بارداری بپردازیم. با ما همراه باشید.

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که به طور معمول در روده‌ها و سایر قسمت‌های بدن شما زندگی می‌کنند. گاهی اوقات آنها را باکتری “خوب” می نامند تا آنها را از باکتری هایی که باعث بیماری یا عفونت می شوند متمایز کنند.

یک میکروبیوم سالم (تریلیون‌ها باکتری مختلف که در بدن شما زندگی می‌کنند) به تعادل باکتری‌های «خوب» و «بد» متکی هستند. بسیاری از باکتری‌های بد ممکن است باعث اسهال، نفخ و گاز یا حتی بیماری‌های مزمن مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) شوند. پروبیوتیک‌ها بخشی از میکروبیوم انسان هستند. بدن انسان حاوی تریلیون ها میکروب است که با هم کار می کنند تا بدن شما را سالم نگه دارند. برخی از رایج‌ترین مکان‌هایی که با میکروب‌های مفید در بدن مرتبط هستند روده، دهان و ریه‌ها هستند. پروبیوتیک‌ها برای کمک به حفظ تعادل بدن و مبارزه باکتری های خوب با باکتری های بد موثر هستند. در واقع، پروبیوتیک ها می توانند به بدن شما در هضم غذا، تجزیه و جذب داروها، و حمایت از سلول‌هایی که سطح روده را می‌پوشانند، کمک کنند تا از ورود باکتری های بد به خون شما جلوگیری کنند.

مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری

فواید پروبیوتیک‌ برای مادران باردار

محققان در حال بررسی فواید احتمالی مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری هستند. تا به امروز، برخی از مطالعات انجام شده کارشناسان را به این نتیجه رسانده است که مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری ممکن است با موارد زیر مرتبط باشد:

  • کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری: برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های پروبیوتیک در دوران بارداری ممکن است منجر به کاهش سطح گلوکز و کاهش مقاومت به انسولین شود. یک مطالعه به این نتیجه رسیده است که مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری باعث کاهش سطح اسیدهای صفراوی می‌شود و به همین دلیل ممکن است متابولیسم گلوکز را بهبود ببخشد. مطالعات دیگری که انجام شده نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها می توانند خطر ابتلا به دیابت بارداری (GD) را کاهش دهند، به ویژه در زنان بالای ۳۵ سال که قبلاً دیابت بارداری داشته اند.
  • بهبود عملکرد گوارش: مشکلات گوارشی گاهی اوقات به دلیل عدم تعادل در میکروبیوم روده ایجاد می‌شود. پروبیوتیک‌ها ممکن است با حفظ تعادل خوب به عملکرد سالم روده و سلامت گوارش کمک کنند. محققان در حال مطالعه این امکان هستند که پروبیوتیک‌ها می توانند به تسکین علائم مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک و بیماری‌های التهابی روده کمک کنند.
  • کاهش خطر زایمان زودرس: مطالعه روی بیش از ۴۰۰۰ زن همچنین به این نتیجه رسید که طول بارداری در زنانی که مکمل‌های پروبیوتیک مصرف می‌کنند، بیشتر از کسانی است که دارونما مصرف می‌کنند. مطالعات قبلی در این رابطه نیز به این نتیجه رسیده است که مصرف زیاد محصولات لبنی پروبیوتیک خطر زایمان زودرس را کاهش می‌دهد. با این حال، مطالعات دیگر هنوز نتوانسته‌اند ارتباط بین کاهش خطر زایمان زودرس و مصرف پروبیوتیم را تأیید کنند.
  • بهبود علائم تهوع در دوران بارداری: یک مطالعه کوچک اما امیدوارکننده به این نتیجه رسید که مکمل‌های پروبیوتیک به طور قابل توجهی علائم تهوع و استفراغ مرتبط با بارداری (تهوع صبحگاهی) و یبوست را بهبود می‌بخشد. این امر ممکن است به این دلیل باشد که هورمون‌های بارداری مانند استروژن و پروژسترون بر میکروبیوم روده تأثیر می‌گذارد.

کارکرد باکتری های پروبیوتیک در دوران بارداری در درجه اول حفاظت از بدن و بهبود عملکرد روده است.

مصرف پنیر و پروبیوتیک در دوران بارداری

آیا مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری بی خطر است؟

پروبیوتیک ها معمولا در دوران بارداری بی خطر در نظر گرفته می‌شوند. اما بهتر است قبل از مصرف هر گونه مکمل یا تغییر رژیم غذایی خود در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

یک تحقیق بزرگ از آزمایش‌های بالینی و مطالعات روی پروبیوتیک‌ها در دوران بارداری هیچ شواهدی مبنی بر کاهش یا افزایش خطر پیامدهای منفی بارداری با مصرف پروبیوتیک‌ها پیدا نکرد. بررسی بزرگ دیگری نیز به این نتیجه رسید که مصرف پروبیوتیک در بارداری و همچنین در نوزادان بی‌خطر است.

همچنین بخوانید: مصرف پنیر در دوران بارداری

با این حال، تعیین اینکه دقیقاً کدام پروبیوتیک ممکن است مفید باشد و چه مقدار از آن را باید مصرف کنید، می تواند کار دشواری باشد. تنظیم پروبیوتیک‌ها نیز پیچیده است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) پروبیوتیک ها را در سه دسته مختلف قرار می‌دهد:

  • مکمل‌های غذایی
  • مواد غذایی
  • داروها

تولید کنندگان غذاهای پروبیوتیک و مکمل‌های غذایی قبل از عرضه محصولات خود به بازار نیازی به تایید FDA ندارند. اما آن‌ها نمی‌توانند ادعای سلامتی برای محصولات خود (مانند توانایی درمان یا پیشگیری از بیماری یا شرایط) بدون تأیید داشته باشند. FDA این محصولات پروبیوتیک را دارو در نظر می‌گیرد و از آنها به عنوان محصولات زیست درمانی زنده LBPs)) یاد می‌کند. تا به امروز، FDA هیچ LBP را تایید نکرده است.

اگر علاقه‌مند به مصرف پروبیوتیک هستید، با پزشک خود صحبت کنید تا پروبیوتیکی ایمن و موثر به شما پیشنهاد کند.

منابع پروبیوتیک طبیعی؛ کدام غذاها پروبیوتیک دارند؟

بسیاری از غذاها به طور طبیعی سرشار از میکروارگانیسم‌های زنده و فعال هستند. اکثر آنها در دوران بارداری بی خطر در نظر گرفته می‌شوند، اما در صورت نگرانی حتماً با پزشک خود مشورت کنید. ضمن این که هرگز در دوران بارداری لبنیات غیر پاستوریزه مصرف نکنید. برای آشنایی کامل روی منابع پروبیوتیک کلیک کنید.

غذاهای پروبیوتیک شامل غذاهای تخمیر شده مانند:

  • ماست
  • کفیر
  • پنیر
  • کلم ترش
  • کیمچی
  • میسو
  • سرکه سیب
  • ترشی
  • خمیر ترش

اکثر پنیرهای طبیعی در دوران بارداری بی‌خطر هستند – مانند پنیر چدار، ادام، پنیر گودا، گرویر، پروولون و امنتالر. این پنیرها سرشار از پروبیوتیک هستند.

اگر دوست دارید خوشمزه‌ترین پنیرهای طبیعی را در دوران بارداری میل کنید، خرید پنیر طبیعی کالین را به شما پیشنهاد می‌کنیم. برای خرید پنیر کالین می‌توانید از وبسایت کالین سفارش خود را ثبت کنید و درب منزل تحویل بگیرید (ویژه تهران). همچنین می‌توانید برای خرید انواع پنیر به صورت حضوری به فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های کالین مراجعه کنید.

نحوه عملکرد پروبیوتیک‌ها در دوران بارداری چگونه است؟

نحوه دقیق عملکرد پروبیوتیک‌ها هنوز مورد بحث است. محققان هنوز در حال بررسی مکانیسم دقیق آنها هستند. با این حال، تفکر اولیه این است که به همان شیوه باکتری های بد به بدن حمله می‌کنند، باکتری‌های خوب نیز به مهاجمان مخرب حمله می‌کنند. فرض این است که پروبیوتیک‌ها به کاهش باکتری‌های بد در بدن شما کمک می کنند، که می‌تواند پتانسیل عفونت‌های خاص یا سایر مشکلات سلامتی را کاهش دهند.

سوالات متداول در مورد مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری

مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری چقدر رایج است؟

با توجه به اینکه یبوست و اسهال دو ناراحتی رایج در دوران بارداری هستند، استفاده از پروبیوتیک‌ها در دوران بارداری رایج هستند. مجله کانادایی زنان و زایمان کانادا دریافته است که ۴۵ تا ۹۳ درصد از ماماها نوعی از محصولات بهداشتی طبیعی را برای مادران باردار تجویز کرده‌اند.

بهترین زمان مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری چه زمانی است؟

برخلاف برخی مکمل‌ها، مصرف پروبیوتیک‌ها حتی در سه ماهه اول بارداری بی خطر است.

آیا می توانم در دوران بارداری دو بار در روز پروبیوتیک مصرف کنم؟

بله، می‌توانید در دوران بارداری یا شیردهی از پروبیوتیک‌های طبیعی استفاده کنید. مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری بی‌خطر است و روده را تقویت می‌کند و از مادران در برابر باکتری‌هایی که می توانند باعث عوارض بارداری شوند، محافظت می‌کند. از دیگر مزایای آن می توان به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به اگزما در نوزادان اشاره کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها